connyenjean-noorwegen2022.reismee.nl

Dag 16; Flåm – Skurdalen

Vandaag willen we wat afstand afleggen. De route die we moeten nemen ligt in een mooie omgeving. Als we zo’n 85 km onderweg zijn, stoppen we bij Hivjufossen. Deze waterval zie je niet vanaf de parkeerplaats.

Het pad naar Hivjufossen begint met enkele steile stukken erin, maar je wordt beloond, na 30-40 minuten komt er een picknickplaats met een duidelijk zicht op het onderste deel van de Hivjufossen. Het onderste deel heeft een val van ca. 40 meter.

Het pad gaat verder omhoog met weer enkele steile stukken (in totaal 350 meter stijgen). Na weer 30-40 minuten komen we bij het bovenste gedeelte van de Hivjufossen. Van hieruit hebben we een geweldig uitzicht over de vallei en aan de andere kant de Hivjudalen in.

Na ruim 2 uur zijn we weer terug bij de camper en vervolgen onze route. We willen nog tot Geilo rijden (nog 35 km), want daar is een serviceplaats (oftewel tømmestasjon in het Noors) en kunnen we onze tanks legen en drinkwater tanken. Op de weg vóór Geilo zien we geen plaatsen om te kunnen overnachten. Dit houdt in dat we, als we bij het servicestation zijn geweest, nog een stukje verder moeten rijden om een plekje te vinden.

Ook informeren naar mogelijke fietsroutes lukt niet in Geilo, omdat het informatiecentrum al gesloten is als we arriveren.

Zo’n 12 km verder vinden we een plek om te overnachten in Skurdalen. Het is inmiddels 18.00 uur en we zijn blij dat we kunnen stoppen voor vandaag.