Dag 6; Kvinlog – Haugen Hytteutleie og Camping
Het weer wil nog steeds niet meewerken. Bewolkt en regen! Voor vandaag maakt dat niet zoveel uit, omdat we alleen naar een waterval gaan kijken onderweg. Maar morgen hopen we op beter weer om een langere tocht te kunnen maken.
We zijn nu ca. 150 km van Kristiansand vandaag en als we gaan rijden dan valt op dat de omgeving steeds mooier wordt. We stoppen dan ook regelmatig om wat foto’s te maken. Vandaag staat allen de Dorgefoss (waterval) op de planning. Ze zeggen dat dit een van de mooiste watervallen in de regio is. In het midden van de waterval zie je een gigantische rots genaamd Hårvardsteinen. Er wordt gezegd dat Hårvard Valevath deze zware rots helemaal alleen heeft verplaatst toen ze hier de eerste weg langs de kloof bouwden. Tegenwoordig wordt de waterval gereguleerd, maar vroeger was de Dorgefoss een zeer krachtige waterval. Een oud verhaal beschrijft hoe gevangenen met een doodvonnis een laatste kans kregen om zichzelf te redden door over de Dorgefoss te springen. Als ze het haalden waren ze vrij, anders zou de waterval de doodstraf vervullen.
Na de waterval is het nog maar een klein stukje naar Haugen Hytteutleie og Camping waar we willen overnachten. Rond 14.00 uur rijden we de camping op. We zijn nu ca. 35 km van Kjeragbolten vandaan, maar dit is de dichtstbijzijnde camping. Het wordt morgen onze eerst hike in Noorwegen en belooft een stevige klus te worden.
Tot morgen,
Conny