Dag 5; Ausviga – Kvinlog
Als je ons uitzicht wil zien, als wij de ogen open doen, kijk dan naar de foto’s. We staan op een parkeerplaats in het plaatsje Ausviga aan de rand van een meer. Onze buren zijn een Duits gezin met 3 kleine kinderen, waarvan de jongste nog niet kan lopen. Zij reizen met een campervan. De moeder loopt nu al met de jongste (goed ingepakt) in de draagzak op haar rug buiten rond (ca. 11 graden). De rest slaapt waarschijnlijk nog, knap hoor!
Maar goed, nu eerst nog even een aanvulling op gisteren!
Na het schrijven van mijn verhaal, hebben we nog wat TV gekeken en wilden we rond 22.45 uur gaan slapen. Mijn telefoon lag op de rugleuning van de bank en bij het sluiten van de screens, viel hij achter de bank tot op de bodem van de camper. Dat was schrikken! We zagen hem wel liggen, maar konden er met geen mogelijkheid bij komen met onze handen. Na wat overleg gingen we aan de slag met:
POGING 1: Proberen om een touwtje met tape aan de telefoon te plakken met een houten lepel om deze vervolgens naar boven te hengelen.
Wonder boven wonder, lukte dit ook nog. Bijna bovenaan liet de tape weer los en viel de telefoon zodanig naar beneden dat het niet meer mogelijk was om poging 1 te herhalen.
Opnieuw brainstormen! Er bleek geen andere mogelijkheid te zijn dan het interieur van de camper te slopen. Maar Jean is niet voor 1 gat te vangen. Zijn gereedschapskist gaat overal mee naar toe.
POGING 2: De kussens werden verwijderd en de korte zitplank losgeschroefd en verwijderd. Helaas we konden nog steeds niet bij. De omkasting aan de onderkant moest ook weg.
POGING 3: De zitplank van de watertank ook losschroeven, om vervolgens de omkasting weg te kunnen pakken. Helaas nog steeds niet voldoende.
POGING 4: De wand achter de rugleuning verwijderen om de bovenkant van de omkasting te kunnen openen. Dit lukte gelukkig wel en na het openen van de omkasting kon Jean de telefoon pakken.
Na alles weer vastgeschroefd en teruggeplaatst te hebben, konden we rond 00.30 uur gaan slapen.
Na een goede nachtrust ziet alles er weer rooskleurig uit. Aan het interieur van de camper is niets meer te zien van de sloperij en een kopje koffie met een boterham doet wonderen.
Vandaag gaan we naar de eerste waterval (Kvåsfossen). Bij de waterval lopen ook een aantal wandelroutes. Wij kiezen voor een wandelroute van 8,9 km. Het is een mooie route met af en toe een druppel regen, maar dat mag de pret niet drukken.
Nu is het weer tijd een plek te gaan zoeken voor de nacht. We moeten nu naar een camping met alle voorzieningen of een plek vinden waar we de WC-cassette kunnen lozen. De eerste camping is echter nog een heel stuk rijden en veel te ver van onze volgende tocht De Kjeragbolten, dus dat is geen optie. Gelukkig kunnen we de cassette lozen bij een informatiepunt en rijden we verder in een omgeving met weinig voorzieningen. In Kvinlog stoppen we bij een supermarkt om nog wat boodschappen te halen en vragen aan de cassière (vermoedelijk eigenaar) of we de nacht op de parkeerplaats mogen verblijven. Dat vindt ze geen probleem en kunnen wij de dag afsluiten.
Conny
Nou, wat een gedoe, maar uiteindelijk gelukt. Super leuk om jullie zo te volgen. Mooie foto's!
Hoi opa en oma,
Wat spannend allemaal! Als ik tandjes had, zou ik er bijna van gaan nagelbijten! ? Het zou toch jammer zijn als we een maand lang niet konden beeldbellen! Dan herkennen jullie mij straks misschien helemaal niet meer...
Vandaag is Jolijn komen spelen... Ik was een beetje in de war, want het is toch maandag?! Spelen bij opa en oma?! Niet te lang weg blijven hè? Dan ga ik dat knuffelen nog missen!
Dikke knuffel van Lux!
PS. Wat lees ik nu? Een kindje dat niet kan lopen en toch mee mag op vakantie en zelfs in de draagzak mag? Dan had ik dus ook mee kunnen komen? ?
De jeugd en de telefoons… ze kunnen ook niet zonder ?